Sign in to follow this  
Kazeric

Containers do not have items in them? Assistance please techland staff

Recommended Posts

I wonder why techland has this forum if they don't actively monitor and help their userbase?

I'm wondering if this is a glitch/bug with an update they did / if this is happening with other people because following the tutorial videos techland has on youtube for quest elements 1/3 the video shows all same variables selected as the ones i place down (a tool kit for eg) and nothing spawns inside it in game. same for any containers no matter what type they are turned into.

Please, any help would be greatly appreciated

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can zoom inside the object and manually place an item but that's incredibly tedious. All the variable and settings in the attributes section of the item are identical to the dev tools tutorial. He just places, changes its type to toolbox and then launches game and it auto spawns the saw blade in there... I've checked my files associated with the loot sets/decisions and they all seems fine. For eg, the toolbox one shows the possabilites of which objects and their decimal point likelihood. which is all default/same as when i start an example map in the dev tools. Also happens even when i create a new map and use example map and only thing i do is spawn a container to test it. So nothing is changed or influenced by me. Very confused as to why this basic feature seems to not work? Same with zombies auto loot, not sure if you usually would have to make zombies lootable or if by default aispawn generic biters drop loot. because in my game they are lootable but always get 'nothing' when searched.

I'm deducing that maybe somehow the example map or devtools files themselves (not the ones associated with each individual map or project) could be faulty or broken? like the files which decide what the default files are for a newly created project using the techland example? if that makes sense. Although then, theoretically re validating the files of dev tools (doesn't actually seem to be an option for that in steam like there is actual games) would fix that, or reinstalling it? I didn't alter any files though so i'm so confused...

Dev tools tutorial i'm speaking of. https://www.youtube.com/watch?v=Hks8qlCSjcE&list=PLSjLjgn6LsgviUvhAlaCMZFPhHvi1A9Ul&index=12&t=0s

Edited by Kazeric

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perhaps sending the files that have properties for loot containers in their default form might work if i replace both my project's and the example map's? In case somehow something has been altered? otherwise I'm not too sure... any ideas would be appreciated or ways i could manually work around it by incorporating a quest script or text in something to force loot containers to spawn random stuff? i tried changing the setting in atrributes that forces a loottype but that didn't work either

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote

I've checked my files associated with the loot sets/decisions and they all seems fine.

I can guarantee that there is something in these files that is not working properly. I used that have this issue and started making daily back ups of that file incase I messed something up. Try removing them files and see if the containers work. If they work, at least you know where the problem is!

Share this post


Link to post
Share on other sites

In case you are misunderstanding me, I have not added any custom files in scripts>inventory which is where those .loot files are.

Even when creating a new project and using the example map (presumabley all correct settings/files) and doing nothing but spawning a container, it doesn't work properly.

If i remove the loot files completely it'll just chupacabra up the project more? there's 4 .loot files in scripts>inventory... if i delete them and relaunch my project does it auto replace them? if so, i'd guess it auto replaces them with the defaults/settings/file used in the example map/project, which wouldn't work because of what i said above about creating a new project and it still doesn't work :\

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this